Η Μέθοδός μας

Ξέρετε Ελληνικά; Τότε είναι εύκολο να μάθετε Αγγλικά!

Τα κέντρα Ξένων Γλωσσών LINGUAmatic είναι τα μόνα με πάνω από τριάντα χρόνια έρευνας στην Ελληνοαγγλική Συγκριτική Γλωσσολογία. Με άλλα λόγια, ο συσχετισμός μεταξύ των δύο γλωσσών όχι μόνο δεν αποτελεί εμπόδιο, αλλά είναι προϋπόθεση για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας.

Η LINGUAmatic διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο της εκμάθησης ξένων γλωσσών, προσφέροντας κατάρτιση σε νέους και ενήλικες, ενώ παράλληλα διαθέτει εξειδικευμένα προγράμματα επαγγελματικής και τεχνικής ορολογίας.

Το μοναδικό Σύστημα Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών LINGUAmatic βασίζεται στην εξειδικευμένη μέθοδο διδασκαλίας που με μεγάλη επιτυχία χρησιμοποιείται και από Πανεπιστήμια της Αγγλίας, όπου υποψήφιοι που δεν γνωρίζουν καθόλου τη γλώσσα, μέσα σε 3-4 μήνες είναι έτοιμοι για σπουδές στο Αγγλικό Πανεπιστήμιο.Με τι χρονικό ορίζοντα;

Μπορεί να έχετε κάνει μαθήματα πολλά χρόνια, αλλά την ξένη γλώσσα την χρησιμοποιείτε με άνεση; Στη LINGUAmatic ο χρόνος εκμάθησης μειώνεται σημαντικά, την ίδια στιγμή που αυξάνεται το αποτέλεσμα.

Τα μικρά παιδιά γίνονται δεκτά από την Τρίτη Δημοτικού και με την μέθοδο του γλωσσικού συσχετισμού βοηθούνται να ξεπεράσουν ακόμα και τις δυσκολίες που μπορεί ν’ αντιμετωπίζουν γενικότερα, ακόμα και στη μητρική τους γλώσσα. Για μας τρία χρόνια είναι αρκετά για να σας φτάσουμε στο καλούμενο ‘επίπεδο Lower’.

Εάν είστε ενήλικας και βιάζεστε, σε τέσσερις μήνες θα μπορείτε να μιλάτε και να γράφετε, σε οκτώ μήνες θα μπορείτε να δώσετε εξετάσεις για οποιοδήποτε πτυχίο Lower.Πώς θα τα καταφέρω;

Χάρη στη μέθοδο του γλωσσικού συσχετισμού, οι δύο γλώσσες γεφυρώνονται και η γνώση της ελληνικής αποτελεί τη βάση για την εκμάθηση της αγγλικής. Ξεχάστε τις παραινέσεις να ‘ξεχάσετε τα ελληνικά’ και να ‘σκέφτεστε μόνον στα Αγγλικά’.

Κανένας σπουδαστής δεν μπόρεσε ποτέ να το καταφέρει αυτό αφού η σκέψη μας και (η μητρική μας) γλώσσα είναι αλληλένδετες, όπως μας βεβαιώνει η επιστήμη της γλωσσολογίας. Το μόνο λοιπόν που χρειάζεται είναι να χρησιμοποιήσουμε την ελληνική γλώσσα για να μάθουμε την αγγλική.Αποτέλεσμα;

  • Δραματική μείωση του χρόνου εκμάθησης από εννέα σε τρία χρόνια.
  • Αποφασιστική μείωση και του κόπου που απαιτείται. Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει πια ν’ απομνημονεύετε μακροσκελείς καταλόγους με λεξιλόγιο και περίπλοκους γραμματικούς κανόνες. Οι γλωσσικές δομές μαθαίνονται μέσα από την ανάλυση των ομοιοτήτων και των διαφορών τους και την αξιοποίηση του αισθητηρίου της μητρικής γλώσσας για τον έλεγχο του λόγου που παράγει ο σπουδαστής στην αγγλική.
  • Απόκτηση πραγματικής γνώσης που αντικατοπτρίζεται στα ποσοστά επιτυχίας μας στις εξετάσεις.


Η σωστή μέθοδος και οι σωστοί άνθρωποι.

Το έμψυχο δυναμικό είναι ο παράγοντας που κάνει τις υποσχέσεις μας πράξη.

Γι’ αυτό οι καθηγητές μας είναι απόφοιτοι Αγγλικών ή Ελληνικών Πανεπιστημίων και έχουν κάνει ειδική μετεκπαίδευση στη μέθοδό μας. Επιλέγονται με κριτήριο την αγάπη τους για τη διδασκαλία και για τους μαθητές κάθε ηλικίας. Εξάλλου στα κέντρα LINGUAmatic αντιμετωπίζουμε τους σπουδαστές μας σαν ξεχωριστές οντότητες κι ενδιαφερόμαστε για τη δική τους ατομική επίδοση. Η νοοτροπία που υποτάσσει το άτομο στο “τμήμα”, μας είναι ξένη.Η κρίση δική σας

Θέλετε να μάθετε Αγγλικά σωστά, εύκολα και γρήγορα; Η νέα εκπαιδευτική χρονιά για τους μαθητές άρχισε. Για τους ενήλικες εγγραφές γίνονται κάθε εβδομάδα. Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε και να σας δείξουμε τη δουλειά μας με έργα.Η Φιλοσοφία μας

H διδασκαλία μας βασίζεται στην εξάσκηση και την εξοικείωση με τη γλώσσα από τη πρώτη κιόλας στιγμή. Η φιλοσοφία μας είναι η ενεργητική κι όχι η παθητική - όπως συνήθως γίνεται - εκμάθηση της ξένης γλώσσας.

Ο σπουδαστής δεν «παρακολουθεί» απλά επί κάποια χρόνια την ξένη γλώσσα, αλλά την χρησιμοποιεί από την πρώτη στιγμή. Ήδη από το πρώτο μάθημα παράγει λόγο, γραπτό και προφορικό.

Ειδοποιός διαφορά μας από άλλα ξενόγλωσσα εκπαιδευτήρια είναι το πρωτοποριακό μας σύστημα - διεθνής αποκλειστικότητα της LINGUAmatic - που στηρίζεται στις εξής αρχές:
- Ο σπουδαστής συμμετέχει ενεργά στην παράδοση και ωθείται στην εξάσκηση της ομιλίας και γραφής από το πρώτο κιόλας μάθημα.
- Ποτέ δεν προχωρά στην επόμενη ενότητα αν δεν κατέχει πλήρως την προηγούμενη.

Έτσι δεν έχουμε πισωγυρίσματα και απογοητεύσεις και το μάθημα γίνεται δημιουργικά και ευχάριστα. Ο σπουδαστής αντλεί ικανοποίηση από το ότι χρησιμοποιεί άμεσα ό,τι μαθαίνει και διαπιστώνει ότι η πρόοδος του είναι χειροπιαστή και μετρήσιμη.Copyright © Linguamatic 2012